Gazetecilik konusunda ciddi bir tecrübe sahibi değilim. Radyoculuk konusunda ise yeterli deneyim ve birikime sahip olduğumu düşünüyorum. Bölgemizde en fazla takip edilen radyo istasyonunu Radyo Pegai'yi yönetmek benim için gurur verici. Son dönemde internet medyasına dahil olma kararı aldık. Takip edilirlik konusunda gördüğümüz ilgi, kararımızın ne kadar doğru olduğunu gösterdi.
Bu süreçte kişisel düşüncelerimin ağırlıkta olduğu, aynı zamanda yazarlık sorumluluğunu elde bırakmadığım köşe yazılarımı yayınlamaya başladım. Bu yazı da onlardan birisi olacak. Ancak şunu söylemeliyim ki, tarafsız değil, objektif olmaya çalışacağım.
Biliyorsunuz son günlerde sosyal medya üzerinde öğrencilerin tepkisi oldu. S.S. 38 Nolu Ağaköy Seyahat Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin isteği ile Biga-Ağaköy arası öğrenci taşımacılığında ücretlerde artış meydana geldi. Şubat ayı Meclis Toplantısı'nda görüşülen karar ile 1.75 lira olan öğrenci ücretleri 2 lira olarak belirlendi. Öğrencilerin tatilden dönüşleriyle ise kısa sürede tepki göstermeye başladılar. Öğrenci arkadaşlarımız ile konuştuğumuzda zaten zor şartlarda okudukları ve ikinci dönem başında bu zammın yersiz olduğu dile getiriyorlar.
Araç sahipleri ile konuştuğumuzda ise artan mazot zamları ve artan maliyetleri öne sürüyorlar. Zam konusunda öğrencilere hak verebiliriz. Gerçekten zor şartlar altında okuyorlar. Ancak öğrenci arkadaşlarımızın yaşadıkları şehre ilgisizliğini dikkate alırsak; Ağaköy-Biga arası taşımacılık yapan esnafın sorunlarını da önemsememiz gerekmiyor mu?
Düşünsenize iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olacak öğrenci arkadaşlarımız; belki kaymakam, belki belediye başkanı, idareci ya da patron olacaklar. Toplumun her kesimini düşünmesi gereken bu arkadaşların 25 kuruşluk zamma gösterdikleri tepkinin boyutu gerçekçi değil. Görev sahibi olduklarında toplumun ve sorumlulukları altında olan tüm kesimleri dinlemek ve isteklerine en makul yanıtı vermek zorunda olacaklar. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizi ve bu krizden etkilenen esnafın görmezden gelinmesi mümkün mü? O zaman da 'benim öğrenci kardeşlerim' deyip, esnafın işine son vermesi için bekleyecekler mi... 25 kuruşluk artışa tepki gösteren öğrencilerin çoğunun yaşadıkları ilçede oy kullanma, yani 4 yıl boyunca hayatlarını sürdürdükleri yaşam alanlarında demokratik haklarını kullanma konusunda bile yeterince istekli değiller, ama 25 kuruşluk artış konu olduğunda; Ağaköy-Biga arası kilometre hesabı yapıp, hangi aracın kaç litre mazot yaktığını hesap edip, üstüne bir de kazanç hesabı yapabiliyorlar. Üniversite öğrencilerinden bizim beklentimiz, kent yaşamına katkı sunmaları oysa. 'Biz kentin en önemli para kaynağıyız' şeklinde kurulan cümleleri gördükçe üzülüyorum. Oysa biz onları para kaynağı değil; bilgi ve üretim kaynağı olarak görüyoruz. Çok sayıda öğrenci arkadaşımız mezun olduktan sonra Biga'mızda kalıyor ve ilçemize güzel katkılar veriyor. Bunun çok sayıda örnekleri var. Sorgulamak, sormak yerine basmakalıp 140 karakterlik cümlelerle hakaret etmenin kimseye faydası yok. Bence bir sorun da Ağaköy-Biga arası taşımacılık yapan esnafın sorununa sahip çıkmayıp tüm sorumluluğu Belediye üzerine yüklemesi. Oysa onların sorunu bu durum. Son söz olarak şunu söylemek istiyorum: Her zaman farklı görüşlere saygı duyun. Tartışmanın verdiği keyifle sonuca odaklanın. Sonuç için çözüm önerileri geliştirin.
YORUMLAR